Składniki:
Forma: 23cm
x 40cm
|
Przygotowanie:
|
Ciasto
kruche:
1 kostka margaryny Kasia/Palma
4 jajka
¾ szkl cukru pudru
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
3 szkl mąki pszennej
(lub 3,5 w zależności
od wielkości jajek)
Masa serowa:
1kg sera (President w
wiaderku)
1 jajko
5 żółtek
¾ szkl oleju
½ litra mleka
2 opakowania
budyniu śmietankowego
1
opakowanie cukru waniliowego
1 szkl
cukru
¾ szkl
kwaśnej śmietany
Piana:
5 białek
Polewa:
czekolada mleczna
odrobina mleka i
margaryny
|
Ciasto:
Składniki na ciasto wyrobić rękoma i wylepić nim
blaszkę wyłożoną papierem.
Masa serowa:
Jajko, żółtka i cukier utrzeć mikserem. Dodać powoli
resztę składników i dobrze zmiksować. Na koniec dodać pianę, wymieszać i wylać
na ciasto.
Sernik piec 50 minut w temperaturze 200 stopni (bez termoobiegu).
Polewa:
Składniki na polewę rozpuścić w rondelku i polać
schłodzony sernik.
|
poniedziałek, 28 grudnia 2015
Sernik Mamy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz