Składniki:
Około 15
sztuk
|
Przygotowanie:
|
Ciasto
kruche:
0,5 kostki margaryny Kasia/Palma
2 jajka
0,5 szkl cukru pudru
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
2 szkl mąki pszennej
Masa serowa:
(można dowolnie
modyfikować ilość składników)
550g sera (President w
wiaderku)
1 jajko
2 łyżki oleju
3 łyżki mleka
1 opakowanie
budyniu śmietankowego
½ szkl cukru
2 łyżki
kwaśnej śmietany
Do dekoracji
czekolada mleczna,
lukier, cukier puder itp.
|
Ciasto:
Składniki na ciasto wyrobić rękoma i cienko wylepić
nim formy do babeczek.
Masa serowa:
Wszystkie składniki wymieszać mikserem i wylać do
foremek wylepionych ciastem.
Serniczki piec około 25 minut w temperaturze 200
stopni (bez termoobiegu).
Babeczki można też wypełnić masą makową i serem.
|
poniedziałek, 28 grudnia 2015
Kruche babeczki z serem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz