Składniki:
Forma:
21x32cm
|
Przygotowanie:
|
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
3 opakowania budyniu czekoladowego
½ szkl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem czekoladowy:
Gotowy krem czekoladowy
dr Oetker lub Gellwe
300ml mleka
Dodatkowo:
Wiśnie w spirytusie
Alkohol
Dżem
Gorzka czekolada
|
Biszkopt:
Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do rozpuszczenia
cukru. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i budyniem i chwilę mieszać. Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 1700 ok. 25 minut
(termoobieg) do suchego patyczka. Przestudzony biszkopt nasączyć spirytusem i
posmarować dżemem.
Krem:
Przygotować krem wg
przepisu na opakowaniu i posmarować nim biszkopt.
Wiśnie ułożyć między
biszkoptem i kremem. Na końcu zetrzeć czekoladę.
UWAGA ;) Do ciasta można użyć połowę biszkoptu.
|
wtorek, 12 kwietnia 2016
Czekoladowy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz