Składniki:
Forma:
21x32cm
|
Przygotowanie:
|
2 szkl mąki
3 jajka
½ szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
½ szkl oleju
Dowolne owoce
Cukier puder do posypania ciasta
|
Całe jajka połączyć z cukrem i miksować do
rozpuszczenia cukru. Dodać śmietanę/jogurt i olej – wymieszać. Na końcu wsypać
przesianą mąkę i chwilę mieszać. Ciasto
wlać na blachę wyłożoną papierem. Owoce ułożyć na cieście. Ciasto włożyć do
nagrzanego piekarnika. Piec w 1600 ok. 35 minut (termoobieg) do
suchego patyczka.
Przestudzony biszkopt posypać cukrem pudrem.
|
wtorek, 12 kwietnia 2016
Szybkie ciasto z owocami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz