Przepis na gołąbki mam od Mamy, od lat podawane w ten sam sposób, zwinięte w rulonik, podane z sosem pomidorowym lub ketchupem. W końcu postanowiłam, zachowując ten sam przepis, przygotować je w nieco innej formie. Smak i aromat pozostają jednak te same.
Mama sama robiła przecier pomidorowy i trzymała go w spiżarce, dodając m.in. do gołąbków.
Mama sama robiła przecier pomidorowy i trzymała go w spiżarce, dodając m.in. do gołąbków.
Obecnie w niczym nie ustępuje mu koncentrat pomidorowy Manufaktura Wielkopolska
Uwaga, to co powinno Was skusić, to atrakcyjne ceny w sklepie
oraz dodatkowo rabat 10% - wystarczy wpisać hasło: durszlak10.
Nie zwlekaj - promocja trwa do 30 czerwca 2019 roku.
Składniki na farsz:
ryż - ugotowany
mięso mielone
cebula - drobno pokrojona i usmażona
przyprawy: sól, pieprz, majeranek (lub inne dowolne)
przyprawy: sól, pieprz, majeranek (lub inne dowolne)
Dodatkowo potrzebujemy:
młodą kapustę - lekko obgotowaną
młodą kapustę - lekko obgotowaną
masło do wysmarowania formy
folię aluminiową
formę od babki
Pamiętajcie - tylko do 30 czerwca 2019 - na hasło durszlak10 otrzymacie 10% rabatu na zakupy w internetowym sklepie www.manufaktura-wielkopolska.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz