piątek, 17 maja 2019

Gołąbek - tradycja i nowoczesność - Mama i córka

 Przepis na gołąbki mam od Mamy, od lat podawane w ten sam sposób, zwinięte w rulonik, podane z sosem pomidorowym lub ketchupem. W końcu postanowiłam, zachowując ten sam przepis, przygotować je  w nieco innej formie. Smak i aromat pozostają jednak te same. 
Mama sama robiła przecier pomidorowy i trzymała go w spiżarce, dodając m.in. do gołąbków. 
Obecnie w niczym nie ustępuje mu koncentrat pomidorowy Manufaktura Wielkopolska
Uwaga, to co powinno Was skusić, to atrakcyjne ceny w sklepie 
oraz dodatkowo rabat 10%  - wystarczy wpisać hasło: durszlak10. 
Nie zwlekaj - promocja trwa do 30 czerwca 2019 roku.


Składniki na farsz:
ryż - ugotowany
mięso mielone
cebula - drobno pokrojona i usmażona
przyprawy: sól, pieprz, majeranek (lub inne dowolne)

Dodatkowo potrzebujemy:
młodą kapustę - lekko obgotowaną
masło do wysmarowania formy
folię aluminiową
formę od babki


Manufaktura Wielkopolska dla Mamy

Pamiętajcie - tylko do 30 czerwca 2019 - na hasło durszlak10 otrzymacie 10% rabatu na zakupy w internetowym sklepie www.manufaktura-wielkopolska.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz