Zdradzę Wam przepis, który znalazłam w zabrudzonym zeszycie Mamy...
Oprócz mojego sekretnego przepisu z zeszytu Mamy na serniczek, jeszcze co Was powinno skusić, to atrakcyjne ceny w sklepie
oraz dodatkowo rabat 10% - wystarczy wpisać hasło: durszlak10.
Nie zwlekaj - promocja trwa do 30 czerwca 2019 roku.
Składniki:
Forma: 40cm x 25cm
|
Przygotowanie:
|
Ciasto:
1 kostka margaryny
3 szkl mąki pszennej
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru pudru
5 żółtek
Masa serowa:
1 kg sera (wiadereczko) 1/3 roztopionego masła/margaryny 2 opakowania budyniu śmietankowego w proszku 1 szklanka cukru 2-3 jajka
Dodatkowo:
Brzoskwinie w syropie – puszka 5 białek ¾ szklanki cukru |
Ciasto:
Do miski wrzucić wszystkie składniki i wyrobić z nich ciasto. Podzielić je na 2 części, jedną schować do lodówki, drugą rozłożyć na blaszce.
Masa serowa:
Wszystkie składniki zmiksować i położyć na ciasto.
Brzoskwinie pokroić w paski i położyć na masie serowej.
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę i rozłożyć równomiernie na brzoskwiniach.
Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce i rozsypać na pianie.
Ciasto piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180st C przez 60 minut, potem kolejne 10 minut tylko na spód.
Wycinamy koła i podajemy je w formie minitorcików. |
Pamiętajcie - tylko do 30 czerwca 2019 - na hasło durszlak10 otrzymacie 10% rabatu na zakupy w internetowym sklepie www.manufaktura-wielkopolska.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz