Składniki:
Forma: 23cm
x 40cm
|
Przygotowanie:
|
Ciasto:
8 białek
3 żółtka
20 dag cukru kryształ
10 dag orzechów
mielonych
10 dag orzechów
krojonych
10 dag rodzynek
5 dag kokosu
łyżeczka kakao
łyżeczka proszku do
pieczenia
Krem:
2 budynie śmietankowe
puszka brzoskwiń
2 łyżki cukru
masło lub margaryna
Kasia
Galaretka:
3 galaretki
pomarańczowe
4,5 szkl wrzątku
Dodatkowo:
delicje
|
Galaretka:
Przygotować galaretki.
Ciasto:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i pozostałe
składniki. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem i piec 30 minut w
temperaturze 160 stopni (termoobieg).
Krem:
Z puszki brzoskwiń odlać sok i uzupełnić wodą tak,
aby uzyskać 0,5 litra. Dodać cukier i ugotować budyń. Masło utrzeć z zimną
masą budyniową.
Przełożenie ciasta:
Ciasto – krem – brzoskwinie pokrojone w plasterki - delicje – galaretka.
|
wtorek, 3 listopada 2015
Brzoskwiniowe wydmy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz