Składniki:
|
Przygotowanie:
|
Ciasto:
2 gotowe opakowania ciasta francuskiego
Krem:
1l mleka
1 szkl cukru
1 opak. cukru waniliowego
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki mąki
ziemniaczanej
250 dag masła lub margaryny
Kasia/Palma
Dodatkowo:
Cukier puder
|
Ciasto:
Płat ciasta francuskiego wraz z
papierem przełożyć na blaszkę. Ciasto nakłuć widelcem i piec w dobrze
nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni około 20-25 minut (termoobieg ). Gdyby
ciasto podczas pieczenia się unosiło, należy znów nakłuć je widelcem. Tak
samo upiec drugi płat ciasta. Schłodzić.
Krem:
Prawie całe mleko zagotować z cukrami i margaryną. W
pozostałym mleku rozmieszać obie mąki. Ugotować budyń, cały czas mieszając,
aby nie powstały grudki. Gorący budyń wylać na 1 płat ciasta, a wierzch przykryć drugim.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
|
poniedziałek, 14 marca 2016
Napoleonik
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz