Składniki:
Forma: 25cm
x 25cm
|
Przygotowanie:
|
Masa:
1 litr mleka
1 kostka
margaryny
½ szkl
cukru
cukier waniliowy
3 łyżki ciemnego kakao
1 szkl
kaszki błyskawicznej
Dodatkowo:
herbatniki
maślane
polewa/rozpuszczona
czekolada
|
Ciasto:
Mleko
zagotować, rozpuścić w nim margarynę. Wsypać cukry i mieszać do
rozpuszczenia. Na koniec dodać kakao i kaszkę błyskawiczną. Gotować około 2
minut. Gorącą masę wylać na blaszkę wyłożoną herbatnikami. Masę przykryć
herbatnikami. Schłodzone ciasto polać polewą lub roztopioną czekoladą.
Ciasto
najlepiej zjeść w ten sam dzień.
|
niedziela, 3 stycznia 2016
Błyskawiczne kakaowe z kaszką
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz