Składniki na 2 babki:
Formy: 25x12cm
+ 35x12cm
|
Przygotowanie:
|
Babki:
9 jajek
1 ½ szkl cukru
1 ½ opakowania cukru waniliowego
3 szkl
mąki
3 łyżeczki
proszku do pieczenia
400ml
oleju
3 łyżki
wody
3 łyżki
octu
|
Wykonanie:
Całe jajka utrzeć mikserem z
cukrem i cukrem waniliowym. Potem dodać do nich przesianą mąkę z proszkiem i
wymieszać. Na końcu wlać olej, wodę i ocet i delikatnie wymieszać. Ciasto
przełożyć do 2 form wysmarowanych margaryną i obsypanych bułką tartą. Piec w
temp 1600 około 50 minut (termooobieg).
Po ostudzeniu posypać cukrem
pudrem.
|
poniedziałek, 8 lutego 2016
Babka
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz