Składniki
na 15 sztuk:
|
Przygotowanie:
|
Ciasto:
2 szkl mąki pszennej
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
½ szkl cukru
½ szkl maślanki/ jogurtu
2 jajka
100g masła
owoce
Kruszonka:
½ szkl mąki pszennej
1 łyżka cukru pudru
3 łyżki wiórków kokosowych
3 łyżki masła
Dodatkowo:
cukier puder lub polewa
czekoladowa
|
Masło roztopić i wystudzić. Połączyć
ze sobą w jednej misce składniki suche, a w drugiej składniki mokre.
Wymieszać je ręką. Dodać składniki suche do składników mokrych i wymieszać je
delikatnie ręką.
Do silikonowej foremki nałożyć
łyżkę ciasta, na to owoce i posypać kruszonką. Piec w dobrze nagrzanym
piekarniku około 20 minut (termoobieg) w 160 stopniach.
Oprószyć cukrem pudrem lub polać
polewą czekoladową.
|
poniedziałek, 17 października 2016
Muffinki z kokosową kruszonką
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz