Składniki
na 15 sztuk:
|
Przygotowanie:
|
Ciasto na muffinki:
300g mąki pszennej
2 czubate łyżeczki proszku do
pieczenia
150g cukru
2 jajka
170 ml mleka
120 ml oleju
Masa karmelowa:
Gotowa masa krówkowa lub kajmakowa
|
Połączyć ze sobą w jednej misce
składniki suche, a w drugiej składniki mokre. Wymieszać je ręką. Dodać
składniki suche do składników mokrych i wymieszać je delikatnie ręką.
Wyłożyć blaszkę do muffinek
papilotkami lub silikonowymi foremkami. Do każdej papilotki nałożyć łyżkę
ciasta, na to łyżeczkę karmelu i przykryć je pozostałym ciastem. Piec w
dobrze nagrzanym piekarniku około 25 minut (termoobieg) w 160 stopniach.
|
poniedziałek, 17 października 2016
Muffinki z toffi
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz