Składniki:
Forma:
40cm x 25cm
|
Przygotowanie:
|
Ciasto:
1 kostka margaryny
Palma/Kasia
3 szkl mąki pszennej
3 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia
3 łyżki cukru pudru
5 żółtek
Masa serowa:
1 kg sera (wiadereczko) 1/3 roztopionego masła/margaryny 2 opakowania budyniu śmietankowego w proszku 1 szklanka cukru 2-3 jajka
Dodatkowo:
Brzoskwinie w syropie – puszka 5 białek ¾ szklanki cukru |
Ciasto:
Do
miski wrzucić wszystkie składniki i wyrobić z nich ciasto. Podzielić je na 2
części, jedną schować do lodówki, drugą rozłożyć na blaszce.
Masa
serowa:
Wszystkie
składniki zmiksować i położyć na ciasto.
Brzoskwinie
pokroić w paski i położyć na masie serowej.
Białka
z cukrem ubić na sztywną pianę i rozłożyć równomiernie na brzoskwiniach.
Pozostałą
część ciasta zetrzeć na tarce i rozsypać na pianie.
Ciasto
piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180st C przez 60 minut, potem
kolejne 10 minut tylko na spód.
|
poniedziałek, 17 października 2016
Sernik z brzoskwiniami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz