Składniki:
Forma:
21x32cm
|
Przygotowanie:
|
Ciasto:
0,5kg mąki
1 kostka margaryny (250g)
1 szklanka cukru pudru
2 jajka
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
2 opakowania budyniu czekoladowego
1l mleka
3 łyżki cukru
Dodatkowo:
Dowolna ilość jabłek (można pokrojone w kostkę, plastry lub mus)
|
Wszystkie składniki na ciasto
zagnieść i podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, drugą
schłodzić w lodówce.
Na ciasto położyć jabłka.
Ugotować budyń i gorący wylać na
jabłka.
Pozostałą część ciasta
pokruszyć na gorący budyń.
Piec w dobrze nagrzanym
piekarniku ok. 40 min. w 160°C (termoobieg).
|
niedziela, 13 marca 2016
Jabłecznik z czekoladowym budyniem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz