Składniki:
Forma:
25x37cm
|
Przygotowanie:
|
Spód:
4 szklanki mąki
1 margaryna
1 szklanka cukru
2 jajka
2 żółtka
2 łyżki kwaśnej śmietany lub
jogurtu
cukier waniliowy
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
2 opakowania budyniu bez cukru
śmietankowego lub waniliowego
1l mleka
2 łyżki cukru
Kruszonka:
20 dag cukru
20 dag masła
40 dag mąki
Dodatkowo:
śliwki
|
Wszystkie
składniki na spód zagnieść i wyłożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem.
Ugotować
budyń i gorący wyłożyć na ciasto.
Połówki
śliwek wyłożyć na budyń.
Przykryć
kruszonką (wszystkie składniki zagnieść palcami).
Piec ok.
60 min. w 170°C
|
czwartek, 15 września 2016
Ciasto ze śliwkami, budyniem i kruszonką
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz