Składniki
na 12 sztuk:
|
Przygotowanie:
|
Ciasto na muffinki:
300g mąki pszennej
2 czubate łyżeczki proszku do
pieczenia
150g cukru
2 jajka
170 ml mleka
120 ml oleju
Dodatkowo:
cukier puder
Można do środka włożyć kawałki
czekolady, krówkę lub cokolwiek innego ;)
|
Połączyć ze sobą w jednej misce
składniki suche, a w drugiej składniki mokre. Wymieszać je ręką. Dodać
składniki suche do składników mokrych i wymieszać je delikatnie ręką.
Do silikonowej foremki nałożyć ciasto.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 25 minut (termoobieg) w 160
stopniach.
Oprószyć cukrem pudrem.
|
niedziela, 25 września 2016
Muffinki owady
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz