Składniki
na 12 sztuk:
|
Przygotowanie:
|
Ciasto na muffinki:
300g mąki pszennej
2 czubate łyżeczki proszku do
pieczenia
150g cukru
2 jajka
170 ml mleka
120 ml oleju
Masa budyniowa:
1 budyń czekoladowy
300 ml mleka
2 łyżki cukru
Dodatkowo:
cukier puder
|
Ugotować budyń i lekko
ostudzić.
Połączyć ze sobą w jednej misce
składniki suche, a w drugiej składniki mokre. Wymieszać je ręką. Dodać
składniki suche do składników mokrych i wymieszać je delikatnie ręką.
Do silikonowej foremki nałożyć
łyżkę ciasta, na to łyżkę budyniu i przykryć je pozostałym ciastem. Piec w
dobrze nagrzanym piekarniku około 25 minut (termoobieg) w 160 stopniach.
Oprószyć cukrem pudrem.
|
Inspiracja z blogu:
http://pelusiowakuchnia.blogspot.com/2015/09/muffinki-z-budyniem.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz