Składniki:
Forma:
37cm x 25cm
|
Przygotowanie:
|
Ciasto:
3 jajka
1 ½ szkl cukru
¾ szkl oleju
1 ½ szkl maślanki
3 ¾ szkl mąki
3 łyżeczki proszku
Kruszonka:
125g margaryny
1 ¼ szkl mąki
¼ szkl cukru pudru
¼ szkl cukru
Dodatkowo:
Cukier puder
Jagody
|
Wszystkie
składniki przełożyć do miski i wymieszać mikserem. Ciasto przelać do formy
wyłożonej papierem.
Na ciasto
wyłożyć owoce.
Przygotować
kruszonkę i rozłożyć owocach.
Włożyć do
dobrze nagrzanego piekarnika i piec w 160 stopniach (termoobieg) około 1h (do
suchego patyczka).
Oprószyć
cukrem pudrem.
|
niedziela, 11 września 2016
Ciasto na maślance z jagodami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz