poniedziałek, 12 września 2016

Ciasto na maślance z rabarbarem



Składniki:
Forma: 37cm x 25cm

Przygotowanie:
Ciasto:
3 jajka
1 ½ szkl cukru
¾ szkl oleju
1 ½ szkl maślanki
3 ¾ szkl mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia

Kruszonka:
125g margaryny
1 ¼  szkl mąki
¼ szkl cukru pudru
¼ szkl cukru

Dodatkowo:
Cukier puder
Rabarbar

Rabarbar obrać, pokroić na kawałki i zasypać cukrem.

Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i wymieszać mikserem. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem.

Na ciasto wyłożyć rabarbar.

Przygotować kruszonkę i rozłożyć na owocach.

Włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika i piec w 160 stopniach (termoobieg) około 1h (do suchego patyczka).

Oprószyć cukrem pudrem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz