poniedziałek, 12 września 2016

Skubaniec z brzoskwiniami



Składniki:
Forma: 40cm x  25cm
Przygotowanie:

Ciasto:
3,5 szkl mąki pszennej
7 żółtek
1,5 szklanki cukru 
1,5 kostki margaryny
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia

Piana:
7 białek
1 szkl cukru

Dodatkowo:
Brzoskwinie
łyżeczka Kakao


Wszystkie składniki na ciasto zagnieść razem. Podzielić na 3 części.
1 część ciasta rozłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Brzoskwinie pokroić w paski i poukładać na cieście.
2 część ciasta kruszyć na owocach.
Ubić pianę z białek i cukru. Gotową pianę położyć na cieście.
3. część ciasta połączyć z kakao i kruszyć na białka.

Piec w 1800 termoobieg około 30 minut, potem zmniejszyć temp. do 150o i piec jeszcze około 10 minut (tylko dół).




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz