Składniki:
Forma:
40cm x 25cm
|
Przygotowanie:
|
Ciasto:
3,5 szkl mąki pszennej
7 żółtek
1,5 szklanki cukru
1,5 kostki margaryny
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
Piana:
7 białek
1 szkl cukru
Dodatkowo:
Brzoskwinie
łyżeczka Kakao
|
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść razem.
Podzielić na 3 części.
1 część ciasta rozłożyć na blaszkę wyłożoną papierem
do pieczenia. Brzoskwinie pokroić w paski i poukładać na cieście.
2 część ciasta kruszyć na owocach.
Ubić pianę z białek
i cukru. Gotową pianę położyć na cieście.
3. część ciasta
połączyć z kakao i kruszyć na białka.
Piec w 1800
termoobieg około 30 minut, potem zmniejszyć temp. do 150o i piec
jeszcze około 10 minut (tylko dół).
|
poniedziałek, 12 września 2016
Skubaniec z brzoskwiniami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz