Jaja, jajka, jajeczka... Pora na Wielkanoc! A dlaczego nie na słodko? Moja propozycja podania bardzo szybkiego w przygotowaniu małego dania na wesoło wprawi w zachwyt i tego małego smakosza i tego dużego... Jajko sadzone, czyli serek mascarpone, bita śmietana, cukier puder, brzoskwinia i przezroczysta galaretka! Na dnie masy można opcjonalnie pokruszyć dowolne ciasteczka. Podajcie koniecznie ze sokiem Hortex! Mniam...
Składniki:
4 duże szklaneczki
|
Przygotowanie:
|
Krem:
330ml kremówki 30%
1,5 łyżki cukru pudru
250g serka mascarpone
Galaretka:
2 opakowania przezroczystej galaretki
2,5 szkl wrzątku
Dodatkowo:
brzoskwinie
dowolne ciasteczka
sok Hortex jabłko-mięta
|
Na spodzie szklaneczek pokruszyć ciasteczka.
Kremówkę wymieszać mikserem z serkiem mascarpone i cukrem pudrem do uzyskania konsystencji kremu. Wyłożyć na ciasteczka i na boki.
Poukładać połówki brzoskwiń.
Zalać tężącą galaretką.
Schłodzić w lodówce.
Podajemy ze szklaneczką soku Hortex! |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz