piątek, 26 kwietnia 2019

Pomidorowe gołąbki

Tradycyjne gołąbki z młodej kapusty, które muszą obowiązkowo zagościć na stole każdej gospodyni. Smaku, koloru i wyrazistości dodaje im oczywiście koncentrat pomidorowy Pudliszki.



Składniki na farsz:
ryż - ugotowany
mięso mielone
cebula - drobno pokrojona i usmażona
przyprawy: sól, pieprz, majeranek (lub inne dowolne)

Dodatkowo potrzebujemy:
młodą kapustę - lekko obgotowaną
wywar z rosołu lub z kostki rosołowej


Wykonanie:
Składniki na farsz mieszamy dokładnie ze sobą.
Zawijamy farsz w liście kapusty.
Na dnie garnka układamy kilka liści kapusty, na to gołąbki.
Na końcu zalewamy wywarem i gotujemy, aż gołąbki będą miękkie.






Koncentrat pomidorowy Pudliszki do wielu dań

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz