Proponuję danie dla smakoszy mięsa i pomidorów. Szybkie w przygotowaniu. Niby zwykłe faszerowane kotlety... Ale nie, dzięki koncentratowi Pudliszki, suszonym pomidorkom i topionemu serkowi otrzymujemy coś wyjątkowego. Zachęcam do połączenia tych smaków!
Składniki:
pierś z kurczaka
koncentrat pomidorowy Pudliszki
ser topiony
suszone pomidory w zalewie
Dodatkowo:
olej rzepakowy do smażenia
do panierki- mąka, jajko, bułka tarta
przyprawy - sól, pieprz
Wykonanie:
Pierś rozbić na duże płaty i posmarować z jednej strony koncentratem pomidorowym Pudliszki. Na piersi poukładać pomidorki, a w środek kawałek topionego serka. Całość zamknąć, tworząc trójkąt.
Obtaczać, jak kotlety schabowe, czyli w mące, jajku (rozbełtane, przyprawione solą i pieprzem) i bułce tartej. Smażyć na oleju rzepakowym do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz