Składniki:
Forma:
40cm x 25cm
|
Przygotowanie:
|
Ciasto:
1 kostka margaryny
Palma/Kasia
3 szkl mąki pszennej
3 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia
3 łyżki cukru pudru
5 żółtek
Masa serowa:
1 kg sera (wiadereczko President) 1/3 roztopionego masła/margaryny 2 opakowania budyniu śmietankowego w proszku 1 szklanka cukru 2 jajka
Dodatkowo:
Maliny 5 białek ¾ szklanki cukru |
Ciasto:
Do
miski wrzucić wszystkie składniki i wyrobić z nich ciasto. Podzielić je na 2
części, jedną schować do lodówki, drugą rozłożyć na blaszce.
Masa
serowa:
Wszystkie
składniki zmiksować i położyć na ciasto.
Maliny położyć na masie serowej.
Białka
z cukrem ubić na sztywną pianę i rozłożyć równomiernie na malinach.
Pozostałą
część ciasta zetrzeć na tarce i rozsypać na pianie.
Ciasto
piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160st C przez 60 minut, potem
kolejne 10 minut tylko na spód.
|
niedziela, 3 września 2017
Sernik z malinami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
chodzi za mną taki sernik :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do jego wykonania ;) Przygotowuje się go dość szybko, potem godzinka w piekarniku i można się zajadać ;)
Usuń