Składniki
na 12-15 sztuk:
|
Przygotowanie:
|
Ciasto na muffinki:
250g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do
pieczenia
100g cukru
2 jajka
75 ml oleju
250g jogurtu naturalnego (może być też jogurt owocowy, maślanka, kefir, zsiadłe mleko)
Dodatkowo:
jeżyny
|
Połączyć ze sobą w jednej misce
składniki suche, a w drugiej składniki mokre. Wymieszać je ręką. Dodać
składniki suche do składników mokrych i wymieszać je delikatnie ręką.
Wyłożyć blaszkę do muffinek
papilotkami lub silikonowymi foremkami. Do każdej papilotki nałożyć łyżkę
ciasta, na to 2-3 jeżynki i przykryć je pozostałym ciastem. Piec w
dobrze nagrzanym piekarniku około 25 minut (termoobieg) w 160 stopniach.
|
poniedziałek, 4 września 2017
Muffinki z jeżynami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz