poniedziałek, 17 października 2016

Muffinki z kokosową kruszonką

Składniki na 15 sztuk:

Przygotowanie:
Ciasto:
2 szkl mąki pszennej
1 ½  łyżeczki proszku do pieczenia
½ szkl cukru
½ szkl maślanki/ jogurtu
2 jajka
100g masła
owoce

Kruszonka:
½ szkl mąki pszennej
1 łyżka cukru pudru
3 łyżki wiórków kokosowych
3 łyżki masła

Dodatkowo:
cukier puder lub polewa czekoladowa

Masło roztopić i wystudzić. Połączyć ze sobą w jednej misce składniki suche, a w drugiej składniki mokre. Wymieszać je ręką. Dodać składniki suche do składników mokrych i wymieszać je delikatnie ręką.

Do silikonowej foremki nałożyć łyżkę ciasta, na to owoce i posypać kruszonką. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 20 minut (termoobieg) w 160 stopniach.

Oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz