poniedziałek, 17 października 2016

Muffinki z toffi

Składniki na 15 sztuk:

Przygotowanie:
Ciasto na muffinki:
300g mąki pszennej
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
150g cukru
2 jajka
170 ml mleka
120 ml oleju

Masa karmelowa:
Gotowa masa krówkowa lub kajmakowa

Połączyć ze sobą w jednej misce składniki suche, a w drugiej składniki mokre. Wymieszać je ręką. Dodać składniki suche do składników mokrych i wymieszać je delikatnie ręką.

Wyłożyć blaszkę do muffinek papilotkami lub silikonowymi foremkami. Do każdej papilotki nałożyć łyżkę ciasta, na to łyżeczkę karmelu i przykryć je pozostałym ciastem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 25 minut (termoobieg) w 160 stopniach.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz