piątek, 5 kwietnia 2019

Camembert z żurawiną

Camembert doskonale sprawdza się jako przekąska, ale też jako główne danie. U nas wersja panierowana i pieczona. Podana z żurawiną, winogronem i syropem daktylowym. Do picia oczywiście sok Hortex jabłko-mięta! Danie szybkie w przygotowaniu, pasuje i na śniadanie, obiad czy kolację. Uczta dla podniebienia!


Składniki:
ser camembert naturalny
panierka: mąka, jajko, bułka tarta
olej do smażenia
dżem z żurawiny
winogrono
syrop daktylowy
sok Hortex jabłko-mięta


Wykonanie:
Ser obtaczamy w panierce i smażymy na oleju z dwóch stron do lekkiego zarumienia. Ser polewamy syropem daktylowym. Podajemy w towarzystwie soku Hortex, żurawiny i winogrona.







Wiosenny konkurs od Matki Natury

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz