piątek, 26 kwietnia 2019

Pierś z pomidorowym farszem

Proponuję danie dla smakoszy mięsa i pomidorów. Szybkie w przygotowaniu. Niby zwykłe faszerowane kotlety... Ale nie, dzięki koncentratowi Pudliszki, suszonym pomidorkom i topionemu serkowi otrzymujemy coś wyjątkowego. Zachęcam do połączenia tych smaków!



Składniki:
pierś z kurczaka
koncentrat pomidorowy Pudliszki
ser topiony
suszone pomidory w zalewie

Dodatkowo:
olej rzepakowy do smażenia
do panierki- mąka, jajko, bułka tarta
przyprawy - sól, pieprz


Wykonanie:
Pierś rozbić na duże płaty i posmarować z jednej strony koncentratem pomidorowym Pudliszki. Na piersi poukładać pomidorki, a w środek kawałek topionego serka. Całość zamknąć, tworząc trójkąt. 
Obtaczać, jak kotlety schabowe, czyli w mące, jajku (rozbełtane, przyprawione solą i pieprzem) i bułce tartej. Smażyć na oleju rzepakowym do zarumienienia.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz