Składniki na 3 małe keksówki:
9 jajek
1 ½ szkl cukru
1 ½ opakowania cukru waniliowego
3 szkl mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
400ml oleju
3 łyżki wody
3 łyżki octu
Wykonanie:
Całe jajka utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Potem dodać do nich przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać. Na końcu wlać olej, wodę i ocet i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do form wysmarowanych margaryną i obsypanych bułką tartą do 1/4 wysokości. Piec w temp 1600 około 50 minut (termooobieg). Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub lukrem.
Jest to wersja podstawowa babek. Możecie je, tak jak ja, dowolnie modyfikować. Do jednej dodałam kakao, do innej trochę suchego maku, jeszcze inne mogą być z owocami.
Babeczki muszą smakować, to fakt, ale muszę też się doskonale prezentować. Tak będzie jeśli podamy nasze wypieki na talerzach, półmiskach marki AMBITION, która dba o każdy detal kulinarnych przyjemności.
AMBITION = MARKA Z DBAŁOŚCIĄ.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz