SKŁADNIKI - 12 sztuk:
Ciasto
300g mąki pszennej
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
150g cukru
2 jajka
170 ml mleka
120 ml oleju
Masa budyniowa:
1 budyń czekoladowy
300 ml mleka
2 łyżki cukru
Dodatkowo:
cukier puder
WYKONANIE:
Ugotować budyń i lekko ostudzić.
Połączyć ze sobą w jednej misce składniki suche, a w drugiej składniki mokre. Wymieszać je ręką. Dodać składniki suche do składników mokrych i wymieszać je delikatnie ręką.
Do silikonowej foremki nałożyć łyżkę ciasta, na to łyżkę budyniu i przykryć je pozostałym ciastem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 25 minut (termoobieg) w 160 stopniach.
Oprószyć cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz