poniedziałek, 18 listopada 2019

Babeczki z budyniem


SKŁADNIKI - 12 sztuk:

Ciasto
300g mąki pszennej
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
150g cukru
2 jajka
170 ml mleka
120 ml oleju

Masa budyniowa:
1 budyń czekoladowy 
300 ml mleka
2 łyżki cukru

Dodatkowo:
cukier puder


WYKONANIE:

Ugotować budyń i lekko ostudzić. 

Połączyć ze sobą w jednej misce składniki suche, a w drugiej składniki mokre. Wymieszać je ręką. Dodać składniki suche do składników mokrych i wymieszać je delikatnie ręką.

Do silikonowej foremki nałożyć łyżkę ciasta, na to łyżkę budyniu i przykryć je pozostałym ciastem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 25 minut (termoobieg) w 160 stopniach.

Oprószyć cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz