wtorek, 3 listopada 2015

Brzoskwiniowe wydmy



Składniki:
Forma: 23cm x 40cm
Przygotowanie:

Ciasto:
8 białek
3 żółtka
20 dag cukru kryształ
10 dag orzechów mielonych
10 dag orzechów krojonych
10 dag rodzynek
5 dag kokosu
łyżeczka kakao
łyżeczka proszku do pieczenia

Krem:
2 budynie śmietankowe
puszka brzoskwiń
2 łyżki cukru
masło lub margaryna Kasia

Galaretka:
3 galaretki pomarańczowe
4,5 szkl wrzątku

Dodatkowo:
delicje


Galaretka:
Przygotować galaretki.

Ciasto:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i pozostałe składniki. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem i piec 30 minut w temperaturze 160 stopni (termoobieg).

Krem:
Z puszki brzoskwiń odlać sok i uzupełnić wodą tak, aby uzyskać 0,5 litra. Dodać cukier i ugotować budyń. Masło utrzeć z zimną masą budyniową.

Przełożenie ciasta:
Ciasto – krem – brzoskwinie pokrojone w plasterki - delicje – galaretka.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz