Składniki:
około 30
babeczek
|
Przygotowanie:
|
Ciasto:
3 jajka
1 szkl cukru
¾ szkl oleju
1 ½ szkl maślanki
3 ¾ szkl mąki
3 łyżeczki proszku
Kruszonka:
125g margaryny
1 ¼ szkl mąki
¼ szkl cukru pudru
¼ szkl cukru
Dodatkowo:
Cukier puder
Śliwki
|
Wszystkie
składniki przełożyć do miski i wymieszać mikserem lub ręką. Ciasto przełożyć
do foremek od muffinek, tak do połowy wysokości.
Na każdą babeczkę
położyć połówkę śliwki.
Przygotować
kruszonkę i rozłożyć owocach.
Babeczki
włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika i piec w 160 stopniach (termoobieg)
około 50 minut (do suchego patyczka).
Przed
podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
|
niedziela, 12 marca 2017
Babeczki ze śliwką i kruszonką
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz