niedziela, 12 marca 2017

Babeczki ze śliwką i kruszonką


Składniki:
około 30 babeczek

Przygotowanie:
Ciasto:
3 jajka
1 szkl cukru
¾ szkl oleju
1 ½ szkl maślanki
3 ¾ szkl mąki
3 łyżeczki proszku

Kruszonka:
125g margaryny
1 ¼  szkl mąki
¼ szkl cukru pudru
¼ szkl cukru

Dodatkowo:
Cukier puder
Śliwki

Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać mikserem lub ręką. Ciasto przełożyć do foremek od muffinek, tak do połowy wysokości.

Na każdą babeczkę położyć połówkę śliwki.

Przygotować kruszonkę i rozłożyć owocach.

Babeczki włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika i piec w 160 stopniach (termoobieg) około 50 minut (do suchego patyczka).

Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz