Składniki
250g płatków
owsianych (nierozdrobnionych)
100g mąki
2 jajka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 garści słonecznika łuskanego
garść pestek dyni
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 garści słonecznika łuskanego
garść pestek dyni
opcjonalnie: garść posiekanej żurawiny lub rodzynek
Wykonanie:
Margarynę roztopić i ostudzić.
W misce wymieszać suche składniki.
Do suchych składników dodać margarynę i jajka i wymieszać rękoma.
Namoczyć dłonie do łatwiejszego formowania ciasteczek.
Kulki układać na blaszce (na papierze do pieczenia) w lekkich odstępach i spłaszczać.
Piec
w 180 stopniach przez około 20-25 minut, aż ciasteczka zrumienią się od
spodu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz