Składniki na 2 duże
porcje:
płat ciasta
francuskiego
suszone pomidory na
słońcu
suszone pomidory w
oleju z ziołami
serek Apetina Pesto i
Rukola
2 piesi z kurczaka
sałata lodowa lub mix
sałat
jogurt naturalny
mak, sezam do
posypania
białko
Wykonanie:
Ciasto francuskie
dzielimy na 2 kwadraty.
Piersi z kurczaka
przecinamy tworząc sakiewkę.
Wnętrze mięska grubo
smarujemy serkiem, układamy 2 warstwy pomidorków.
Zamykamy sakiewkę i
układamy na cieście francuskim - nadziana pierś musi się znaleźć po środku,
boki ciasta nacinamy i zaplatamy tworząc mumię ;).
Białkiem smarujemy
całą powierzchnię ciasta, na koniec posypujemy makiem lub sezamem.
Pieczemy około 45
minut w 170 stopniach do zarumienienia.
Upieczony
"chlebek" najlepiej smakuje na ciepło.
Jogurt naturalny
mieszamy z serkiem i doprawiamy wedle uznania.
Podajemy go wraz z
sałatką jako dodatek.
Wygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i gratuluję
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie extra przepis.
OdpowiedzUsuńCzy fajny ten serek jest?
OdpowiedzUsuń