niedziela, 12 marca 2017

Nadziana "bułeczka"


Składniki:
płat ciasta francuskiego
pierś z kurczaka
marchewki mini - mrożonki Hortex
por
serek śmietankowy lub dowolny serek topiony
sól, pieprz, oliwa 
białko, odrobina maku

Wykonanie:
Piersi kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oliwie z odrobiną pieprzu i soli.
Por kroimy w cienkie plasterki i łączymy z serkiem. 
Ciasto francuskie dzielimy na 2 kwadraty.  
Na cieście układamy warstwami lub mieszając ze sobą: por z serkiem, mięsko, marchewki.
Chwytamy za boki ciasta francuskiego i łączymy na górze. 
Całość smarujemy białkiem i posypujemy makiem. 
Pieczemy około 30 minut w 170 stopniach do zarumienienia. 
Danie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno
 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz