Połączenie suszonych i świeżych owoców, nasion, bakalii i czekolady...
Serduszka :
musli
musli
suszone banany
suszona żurawina
pestki dyni
suszona żurawina
pestki dyni
słonecznik łuskany
rodzynki
orzeszki ziemne
czekolada mleczna lub gorzka
Wykonanie serduszek:
Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej, resztę składników łączymy z czekoladą, mieszamy i jeśli otrzymamy zwartą masę, przekładamy ją do foremek, mocno dociskając. Serduszka schładzamy w lodówce. Gotowe serduszka dowolnie dekorujemy bakaliami lub owocami.
Czekoladowa miseczka:
mleczna czekolada
biała czekolada
owoce: winogrono ciemne, jasne
suszona żurawina
suszone banany
suszone morele
Wykonanie czekoladowej miseczki:
Roztapiamy oddzielnie czekolady w kąpieli wodnej.
Balon pompujemy i kładziemy na miseczkę.
Płynną czekoladę wlewamy na górę balona.
Raz mleczną, raz jasną, według upodobań.
Kiedy czekolada ostygnie, ostrożnie przekłuwamy balon.
Balon pompujemy i kładziemy na miseczkę.
Płynną czekoladę wlewamy na górę balona.
Raz mleczną, raz jasną, według upodobań.
Kiedy czekolada ostygnie, ostrożnie przekłuwamy balon.
Gotową miseczkę napełniamy owocami i bakaliami.
Świetny pomysł z tymi miseczkami, a te ciasteczka muszą być pyszne ;)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńLubię takie proste przepisy, w dodatku Twoja propozycja jest bardzo pożywna. Ja bardzo często piekę ciasteczka z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-klasyczne-ciastka-czekoladowe/ i jest to idealna przekąska do popołudniowej kawy. Polecam wszystkim, zwłaszcza tym, którzy nie lubią w kuchni spędzać zbyt dużo czasu.
OdpowiedzUsuń