Składniki:
Forma: tortownica
|
Przygotowanie:
|
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
3 opakowania budyniu czekoladowego
½ szkl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Bita śmietana:
0,5 litra kremówki 36%
2 czubate łyżeczki żelatyny
¼ literatki wrzątku
1 lub 2 łyżki cukru pudru
(w zależności od upodobań)
Dodatkowo:
Dżem porzeczkowy
Czekolada Owoce |
Biszkopt:
Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do
rozpuszczenia cukru. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i budyniem i chwilę
mieszać. Ciasto wlać do tortownicy. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 1700 ok.
25 minut (termoobieg) do suchego patyczka. Przestudzony biszkopt przeciąć 3 części.
Bita śmietana:
Żelatynę zalać
wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia i schłodzić. Kremówkę ubić z cukrem
pudrem. Do prawie ubitej kremówki dodać schłodzoną żelatynę i mieszać na
wolniejszych obrotach.
Warstwy:
1. dżem porzeczkowy, kremówka, borówki 2. kremówka, kawałki czekolady, maliny 3. kremówka, maliny, winogrona, borówki |
wtorek, 15 sierpnia 2017
Letni torcik z owocami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz