Składniki na 3 babki:
Forma: keksówki
|
Przygotowanie:
|
Babki:
9 jajek
1 ½ szkl cukru
1 ½ opakowania cukru waniliowego
3 szkl
mąki
3 łyżeczki
proszku do pieczenia
400ml
oleju
3 łyżki
wody
3 łyżki
octu
Dodatkowo:
malinki
|
Wykonanie:
Całe
jajka utrzeć mikserem z
cukrem i cukrem waniliowym. Potem dodać do nich przesianą mąkę z
proszkiem i
wymieszać. Na końcu wlać olej, wodę i ocet i delikatnie wymieszać.
Ciasto
przełożyć do form wysmarowanych margaryną i obsypanych bułką tartą do
1/4 wysokości. Poukładać malinki. Przykryć resztą ciasta. Piec w
temp 1600 około 50 minut (termooobieg).
Po ostudzeniu posypać cukrem
pudrem.
|
piątek, 25 sierpnia 2017
Babka z malinkami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz