Składniki:
Forma:
21x32cm
|
Przygotowanie:
|
Biszkopt
3 jajka
0,5 szkl cukru
1 łyżka octu
1 szkl mąki tortowej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
500g sera z wiaderka
4 łyżki cukru pudru (wg upodobań)
2 galaretki brzoskwiniowe
Galaretka:
2 galaretki brzoskwiniowe
3 szkl wrzątku
Dodatkowo:
Brzoskwinie
|
Biszkopt:
Całe jajka i cukier zmiksować.
Dodać ocet i chwilę miksować. Dodać przesianą mąkę i proszek i miksować
chwilę na małych obrotach. Ciasto wyłożyć
na blaszkę wyłożoną papierem do
pieczenia.
Piec w dobrze nagrzanym
piekarniku ok. 20-25 min. w 160°C
termoobieg.
Masa:
Galaretki rozpuścić w 2 szkl
wody i wystudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Wlać
tężejące galaretki i połączyć wszystko
mikserem. Gotową masę wylać na biszkopt. Powrzucać pokrojone na kawałki brzoskwinie.
Wierzch przykryć stężoną
galaretką.
Schłodzić w lodówce.
|
środa, 30 sierpnia 2017
Sernik na zimno z brzoskwiniami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz