środa, 30 sierpnia 2017

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Składniki:
Forma: 21x32cm
Przygotowanie:

Biszkopt
3 jajka
0,5 szkl cukru
1 łyżka octu
1 szkl mąki tortowej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
 
Masa:
500g sera z wiaderka
4 łyżki cukru pudru (wg upodobań)
2 galaretki brzoskwiniowe
Galaretka:
2 galaretki brzoskwiniowe
3 szkl wrzątku
Dodatkowo:
Brzoskwinie

Biszkopt:
Całe jajka i cukier zmiksować. Dodać ocet i chwilę miksować. Dodać przesianą mąkę i proszek i miksować chwilę na małych obrotach.  Ciasto wyłożyć na blaszkę  wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 20-25 min.   w 160°C termoobieg.
 
Masa:
Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody i wystudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Wlać tężejące galaretki  i połączyć wszystko mikserem. Gotową masę wylać na biszkopt. Powrzucać pokrojone na kawałki brzoskwinie.
Wierzch przykryć stężoną galaretką.
Schłodzić w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz