poniedziałek, 28 grudnia 2015

Kruche babeczki z serem



Składniki:
Około 15 sztuk

Przygotowanie:
Ciasto kruche:
0,5 kostki margaryny Kasia/Palma
2 jajka
0,5  szkl cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 szkl mąki pszennej

Masa serowa:
(można dowolnie modyfikować ilość składników)
550g sera (President w wiaderku)
1 jajko
2 łyżki oleju
3 łyżki mleka
1 opakowanie budyniu śmietankowego
½  szkl cukru
2 łyżki kwaśnej śmietany

Do dekoracji
czekolada mleczna, lukier, cukier puder itp.

Ciasto:
Składniki na ciasto wyrobić rękoma i cienko wylepić nim formy do babeczek.

Masa serowa:
Wszystkie składniki wymieszać mikserem i wylać do foremek wylepionych ciastem.

Serniczki piec około 25 minut w temperaturze 200 stopni (bez termoobiegu).

Babeczki można też wypełnić masą makową i serem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz