Składniki:
Forma:
25x37cm
|
Przygotowanie:
|
Składniki na ciasto:
250g masła lub margaryny Kasia
200g cukru
200g mąki pszennej
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
4 łyżki mleka
3 łyżki kakao
Składniki na masę:
500ml mleka
6 czubatych łyżek kaszy manny
200g masła lub margaryny Kasia
200g cukru
200g-250g wiórek kokosowych
Składniki na polewę:
200g czekolady mlecznej Goplana
100ml mleka
|
Wykonanie ciasta:
Masło/margarynę zmiksować z cukrem. Dalej miksując
dodać po jednym jajku. Kolejno dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do
pieczenia, kakao i mleko. Gotowe ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem.
Piec w nagrzanym piekarniku około 20-25 min. w temperaturze 180°C. Ostudzić.
Wykonanie masy:
Mleko zagotować. Dodać kaszę mannę i masło.
Dokładnie wymieszać. Dodać cukier i wiórki kokosowe. Gotową, gorącą masę
wylać na zimne ciasto.
Wykonanie polewy:
Czekoladę razem ze śmietaną rozpuścić w kąpieli wodnej. Czekoladę wylać na przestudzoną masę. |
niedziela, 25 października 2015
Bounty
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz