Składniki na 12 sztuk:
|
Przygotowanie:
|
2 szkl mąki tortowej
½ szkl cukru
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
75g roztopionego i ostudzonego masła (u mnie margaryna KASIA)
2 jajka
200g jogurtu naturalnego (lekki)
jagody
|
Połączyć
ze sobą w jednej misce składniki suche, a w drugiej składniki mokre.
Wymieszać je ręką. Dodać składniki suche do składników mokrych i wymieszać je
delikatnie ręką. Wyłożyć blaszkę do muffinek papilotkami. Do każdej papilotki
nałożyć łyżkę ciasta. Na ciasto położyć owoce, a potem przykryć je pozostałym
ciastem. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć pozostałe jagody.
Piec w
dobrze nagrzanym piekarniku 25 minut (termoobieg) w 160 stopniach.
|
sobota, 3 października 2015
Muffinki z jagodami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz