sobota, 3 października 2015

Muffinki z jagodami


Składniki na 12 sztuk:

Przygotowanie:
2 szkl mąki tortowej
½ szkl cukru
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
75g roztopionego i ostudzonego masła (u mnie margaryna KASIA)
2 jajka
200g jogurtu naturalnego (lekki)
jagody
Połączyć ze sobą w jednej misce składniki suche, a w drugiej składniki mokre. Wymieszać je ręką. Dodać składniki suche do składników mokrych i wymieszać je delikatnie ręką. Wyłożyć blaszkę do muffinek papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć łyżkę ciasta. Na ciasto położyć owoce, a potem przykryć je pozostałym ciastem. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć pozostałe jagody.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku 25 minut (termoobieg) w 160 stopniach.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz