Składniki:
Mała keksówka
|
Przygotowanie:
|
0,5 l kremówki 30%
2 łyżki cukru
2 czubate łyżki żelatyny
3 galaretki kolorowe
3 szkl wrzątku
|
Galaretki
rozpuszczamy, każdą w szklance wody i wlewamy do głębokich talerzy. Czekamy,
aż porządnie stężeją.
Śmietankę
zagotowujemy z cukrem. Żelatynę zalewamy małą ilością wrzątki i rozpuszczamy,
żeby nie było grudek. Do gotującej kremówki, wlewamy delikatnie żelatynę. Podgrzewamy
jeszcze chwilę stale mieszając. Studzimy.
Stężone
galaretki, kroimy w kostkę, wsypujemy do formy i zalewamy zimną śmietaną. Wstawiamy do
lodówki, aż całkowicie
stężeje.
|
wtorek, 6 października 2015
Lastryko
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
to mój przepis z panieńskich lat :):):):) dawno to było :( ja jeszcze dodawałam namoczone rodzynki :) to idealny przepis
OdpowiedzUsuń25 year old Environmental Tech Modestia McCrisken, hailing from Schomberg enjoys watching movies like Yumurta (Egg) and Stand-up comedy. Took a trip to Historic Bridgetown and its Garrison and drives a Mustang. zobacz te witryne
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie ;)
OdpowiedzUsuń