Składniki:
Forma: 21x32cm
|
Przygotowanie:
|
Ciasto:
0,5kg mąki
1 kostka margaryny (250g)
1 szklanka cukru pudru
2 jajka
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
2 opakowania budyniu bez cukru waniliowego
1l mleka (można 3szkl)
3 łyżki cukru
Dodatkowo:
1l słoik startych jabłek (można pokrojone w kostkę, plastry lub mus)
|
Wszystkie składniki na ciasto
zagnieść i podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, drugą schłodzić
w lodówce.
Na ciasto położyć jabłka.
Ugotować budyń i gorący wylać na
jabłka.
Pozostałą część ciasta pokruszyć
na gorący budyń.
Piec ok. 40 min. w 160°C termoobieg.
|
Podobny przepis na stronie: http://pelusiowakuchnia.blogspot.com/2015/09/szarlotka-z-budyniem.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz