Składniki:
|
Przygotowanie:
|
Czekolada mleczna Goplana
(około 150-180g)
100g wiórków kokosowych
30g masła
15g cukru pudru
50ml kremówki
Opcjonalnie:
Malinki, borówki, dżem porzeczkowy
|
Czekoladę
rozpuścić w kąpieli wodnej i wysmarować nią dokładnie spód i boki
foremek. Schować do lodówki na około
pół godziny.
Wiórki
kokosowe zmieszać z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż się rozpuści. Połączyć
wszystkie składniki.
Foremki
wyciągnąć z lodówki i napełnić masą kokosową lub opcjonalnie innymi
dodatkami, tak do ¾ wysokości. Podgrzać pozostałą czekoladę i zalać nimi
serduszka. Czekoladki schować do lodówki i zajadać się nimi po min 1h.
|
wtorek, 6 października 2015
Czekoladowo-kokosowe serduszka
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz