wtorek, 6 października 2015

Czekoladowo-kokosowe serduszka



Składniki:
Przygotowanie:

Czekolada mleczna Goplana
(około 150-180g)

100g wiórków kokosowych
30g masła
15g cukru pudru
50ml kremówki

Opcjonalnie:
Malinki, borówki, dżem porzeczkowy
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wysmarować nią dokładnie spód i boki foremek.  Schować do lodówki na około pół godziny.

Wiórki kokosowe zmieszać z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę  i masło, aż się rozpuści. Połączyć wszystkie składniki.

Foremki wyciągnąć z lodówki i napełnić masą kokosową lub opcjonalnie innymi dodatkami, tak do ¾ wysokości. Podgrzać pozostałą czekoladę i zalać nimi serduszka. Czekoladki schować do lodówki i zajadać się nimi po min 1h.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz