Składniki na 12 sztuk:
|
Sposób wykonania:
|
Na spody:
120g kakaowych
herbatników
40g
miękkiego masła
1 łyżka
miodu
Na masę
serową:
400g
zmielonego sera
1/3 szklanki
cukru
1 łyżka cukru
waniliowego
1 białko
1 łyżka mąki
pszennej
4 łyżki
wiórków kokosowych
Dodatkowo:
dżem (np. truskawkowy,
wiśniowy, porzeczkowy)
owoce do
dekoracji
|
Spody:
pokruszyć herbatniki dokładnie wymieszać
je z masłem i miodem (najlepiej wyrobić masę rękami). Masa powinna mieć
konsystencję mokrego piasku. Formę do muffinek wykładamy papilotkami
(papierowymi lub silikonowymi), do każdej papilotki nakładamy 1,5 łyżeczki
masy, ugniatamy łyżeczką. Spody podpiekamy około 5 minut w 175 stopniach z
termoobiegiem.
Masa serowa:
wszystkie składniki (oprócz wiórek) miksujemy na gładką
masę, na końcu dodajemy kokos i lekko mieszamy. Masą napełniamy foremki,
pieczemy około 30 minut w 120 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu
odstawiamy do wystudzenia.
Serniczki dekorujemy dżemem, owocami, można dodatkowo obsypać je wiórkami kokosowymi. Przed podaniem schładzamy minimum godzinę. |
sobota, 3 października 2015
Mini serniczki kokosowe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz