Składniki:
Forma: 23cm
x 40cm
|
Przygotowanie:
|
Biszkopt:
2 szkl mąki
1 ½ szkl cukru
¾ szkl
kakao
3 jaja
1 szkl
mleka
½ szkl
oleju
1 ½
łyżeczki proszku do pieczenia
¾ łyżeczki
sody
¾ łyżeczki
soli
cukier
waniliowy
Bita
śmietana:
0,5 litra kremówki 30%
1/4 literatki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
1/4 literatki
wrzątku
Galaretka:
3
galaretki agrestowe
4 szkl
wrzątku
Dodatkowo:
6 bananów
troszkę cytryny |
Galaretka:
Przygotować galaretkę.
Biszkopt:
Wszystkie składniki na biszkopt wymieszać razem
mikserem i potem wylać na blachę wyłożoną papierem i włożyć do nagrzanego
piekarnika. Piec w temp 1700 25minut (termooobieg).
Jak galaretka będzie tężała, banany pokroić wzdłuż na
3 części, poukładać obok siebie na cieście i skropić je cytryną. Zalać stężoną
galaretką i schować do lodówki. Przygotować kremówkę.
Bita śmietana
Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia i
schłodzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Do ubitej kremówki dodać schłodzoną
żelatynę i mieszać na wolniejszych obrotach. Kremówkę wyłożyć na galaretkę.
Na wierzch zetrzeć wafelek i czekoladę. Schłodzić w
lodówce.
|
niedziela, 25 października 2015
Palma
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz