Składniki:
Forma: 21x32cm
|
Przygotowanie:
|
Składniki na ciasto:
250g margaryny
½ szklanki cukru
3 szkl mąki
4 żółtka
1 paczka cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na masę serową:
1kg sera
3 jajka
1 szkl cukru
1 paczka cukru waniliowego
1 paczka budyniu śmietankowego
½ szkl oleju
2 szkl mleka
Składniki na pianę:
4 białka
Dodatkowo:
Cukier puder, polewa
|
Wykonanie ciasta:
Wszystkie składniki ugniatamy
rękoma na jednolitą masę i kładziemy równomiernie na blaszkę wyłożoną
papierem.
Wykonanie masy serowej:
Wszystkie składniki miksujemy
razem. Do masy serowej, dodajemy ubite białka i mieszamy łyżką do połączenia
składników. Piec min 1h w 180 stopniach (termoobieg). Zostawić do wystudzenia
w piekarniku.
Ciasto można udekorować lukrem,
cukrem pudrem, polewą czekoladową.
|
wtorek, 13 października 2015
Sernik wiejski
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz