Składniki:
Forma:
25x37cm
|
Przygotowanie:
|
Spód:
4 szklanki mąki
1 margaryna
1 szklanka cukru
2 jajka
2 żółtka
2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu
cukier waniliowy
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
2 opakowania budyniu bez cukru
śmietankowego lub waniliowego
1l mleka
2 łyżki cukru
Kruszonka:
20 dag cukru
20 dag masła
40 dag mąki
truskawkiDodatkowo: |
Wszystkie składniki na spód
zagnieść i wyłożyć na blaszkę wyłożoną
papierem do pieczenia.
Ugotować budyń i gorący wyłożyć
na ciasto.
Truskawki wyłożyć na budyń.
Przykryć kruszonką (wszystkie
składniki zagnieść palcami).
Piec ok. 60 min. w 170°C
|
Inspiracja ze strony: http://pelusiowakuchnia.blogspot.com/2015/09/ciasto-z-truskawkami-budyniem-i.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz